Det skal du vide

Overvejer du, om dit barn skal gå i Kristrup Børnehus, er du meget velkommen til at komme på besøg inden, at du beslutter dig.

Her ses noget af vores store legeplads

Idrætsinstitutionen Kristrup Børnehus

Som nyt barn/og nye forældre i Kristrup Børnehus, skal I vide, at vi i maj 2020 blev idræts certificeret gennem DGI. 

Vi har valgt, at ændre vores profil til en mere legende og aktiv hverdag, da vi ved, at jo mere fysisk aktivitet børnene får, jo mere ilt får de ud i blodet og op til hjernen, hvilket gør at de har lettere ved at koncentrere sig og lære nye ting i et fællesskab. Vi ved også, at legen er det bærende element for et barns udvikling og der øves mange færdigheder gennem legen, som sprog – sociale færdigheder – egene kompetencer (nysgerrighed, behovsudsættelse, følelser, og meget mere).

Når I vælger Kristrup Børnehus, vil barnet møde leg og bevægelse (idræt) dagligt gennem morgen gymnastikken, legen i huset, på turen, til svømning og udenfor, igennem styret leg og den frie mellem børnene. Legen bliver brugt som middel til aktiviteter og læring.

Derfor er påklædning og fodtøj betydningsfuld, da det kan være et hjælpemiddel, til at gøre det nemmere for barnet, men også sværere. Fx er det svært for et barn at tage strømpebukser på efter svømning.

Vi har mange hold/grupper som I kan læse mere om under fanen "aktiviteter"

Vi har nogle forventninger til jer som forældre, der vælge os

  • At I går ind for bevægelse og støtte barnet i det, både omkring tøj, men også at barnet skal have lov at øve sig, selvom det måske synes noget er svært i starten.
  • At i er orienteret og deltager aktivt i de tilbud vi har med forældre.
  • At I har taget et aktivt valg, når I vælger Idrætsinstitutionen Kristrup Børnehus og ønsker at jeres børn deltager I de aktiviteter der er i institutionen.

Vores mål med at være idrætsinstitution, er at give børn glæde – fællesskab, lære sig selv at kende og udfordre egne kompetencer samt at blive så livsduelig som muligt.

Ny i institutionen 

Hvis du vil på besøg, så ring gerne og aftal en tid, for så har vi tid til at give rundvisning og information.

Er dit barn meldt ind, vil vi også meget gerne have et indledende besøg og høre lidt om dit barns behov, så vi alle kommer godt fra start.

Der er stor forskel på, hvordan vi har det med at starte et nyt sted, så det kan være at dit barn har brug for flere besøg. Hvilket I er velkommen til.

I får tilsendt et velkomstbrev på mail cirka en måned før start (husk at tjekke spam-mappen). Her vil I kunne læse lidt om dagsrytmen og få af vide hvilken stue dit barn skal gå på.

Ved start skal I huske skiftetøj til kassen.

Børnene har deres eget garderoberum, hvor der bør være:

  • Hjemmesko
  • Regntøj/overtrækstøj
  • Støvler/gummistøvler
  • Et ekstra sæt tøj: Underbukser, bukser, bluse, strømper
  • Om vinteren: Hue, vanter, sokker, vinterstøvler.

Husk løbende at fylde kassen op med tøj som passer i barnets størrelse. Det er en stor hjælp, hvis der er navn i tøjet, da det kan være svært at huske 20 børns tøj.

Husk: En madpakke til kl. 9 og 11, samt drikkedunk med vand.

Vi har i børnehaven en eftermiddagsmadordning, hvor man som forældre indbetaler 100kr. om måneden. pr. barn, dette beløb dækker kl.14-mad, morgenmad, frugt, julefrokost, påskefrokost osv. 

Kl. 14 får de serveret et måltid.

Forældreundersøgelse finder du her

Se mere om børnehavens dagligdag under fanen "Dagligdagen"